13 март 2008

Mercedes-Benz обнови M-class

Днес Mercedes-Benz разпространи първите снимки и техническа информация за новото поколение на M-class. Генерацията видимо е по- динамична и мощна, а едни от най- отличителните й черти са изцяло променената предна броня, предни светлини и по- голямата радиаторна решетка. От представянето на второто поколение на модела през април 2005 година до момента, моделът може да се похвали с около 300 000 нови регистрации.

В задната част на новото поколение на Mercedes-Benz M-class правят впечатление новата броня с интегрирани в нея светлоотражатели, както и освежените задни светлини с опушени стъкла. В стандартната екипировка на новия M-class са включени обезопасителната система PRE-SAFE и активната система на подглавниците NECK-PRO, а като част от допълнителното е предвидена системата за гласов контрол LINGUATRONIC. Пътниците на задните седалки ще могат да се насладят на предлаганата като допълнителна екстра развлекателна система с два осеминчови екрана, централно интегриран DVD плейър, два комплекта безжични слушалки и др.

Новата генерация на Mercedes- Benz M-Class се предлага с избор между пет V6 и V8 двигателя с максимални мощности от 190 до 388 конски сили. Инженерите на германската марка са успяли да намалят средния разход на гориво на гамата с до 0.4% в сравнение с тази на актуалната линия на модела. ML 63 AMG 4MATIC пък гарантира 510 конски сили.

http://www.auto-press.net/index.php?cat=1&sub=4413